Pierogarnia przy ulicy Podzamcze w Bytowie powstała w 2010 roku. Lokal cieszy się sporym zainteresowaniem wśród mieszkańców regionu głównie dlatego, że w menu znajdują się tradycyjne dania obiadowe. Najczęściej wybierane są pierogi w każdej "postaci", placek po węgiersku, pyzy i naleśniki. Każdego dnia można tu zjeść inną zupę i drugie danie.
- Bardzo dużym zainteresowaniem cieszą się pierogi szpinakowe, meksykańskie i gyrosowe, które wymyśliła moja żona – mówi Ryszard Lewandowski, wspówłaściciel Pierogarni. - Można ich spróbować tylko w naszej pierogarni, dlatego zapraszam serdecznie wszystkich smakoszy.
Trener Wojciech Łobodziński mówi o sytuacji kadrowej Arki Gdynia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?