Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Hotel w Jedlince o trendach cateringowych

Elżbieta Węgrzyn
Pałac Jedlinka proponuje nie tylko stałe menu, ale również catering na życzenie
Pałac Jedlinka proponuje nie tylko stałe menu, ale również catering na życzenie Dariusz Gdesz
Hotel w Jedlince zaprasza na babeczki, tartinki, kanapki, koreczki i vol-au-venty z pysznymi musami oraz sosami. Te i inne specjały przygotują w restauracji Hotelu Jedlinka. Na życzenie widowiskowo wyczarują pieczone prosię albo jesiotra

Hotel w Jedlince proponuje

Niedaleko Wałbrzycha w niewielkiej uzdrowiskowej miejscowości Jedlinie-Zdroju jest Pałac Jedlinka. Przy tym zabytkowym obiekcie działa kompleks hotelowy, czyli trzygwiazdkowy hotel z restauracją, a wkrótce również zostanie też uruchomiony browar.
Restauracja działa na potrzeby gości hotelowych, zaprasza też na obiady, desery i przekąski wszystkich zainteresowanych dobrą kuchnią. - Proponujemy też catering na imprezy okolicznościowe i biznesowe zarówno odbywające się w naszym hotelu, jak i zamówienia zewnętrzne - mówi Paulina Salamaga, kierownik Hotelu Jedlinka.
Dobór menu oraz sposoby podania wybranych dań jest do uzgodnienia, jest podyktowany oczekiwaniami klienta, a także charakterem imprezy.
Na koktajle zamawiane bywają koreczki i minikanapki. Klienci wybierają jednokęsówki na podkładzie z krakersów, a także niewielkie pojemniczki sałatek, np. sałatkę koktajlową z krewetek. Wszystko na zimno.
Na stołach bankietowych królują też babeczki, tartinki, kanapki, oraz vol-au-venty, których podstawą jest ciasto francuskie, zwykły chleb lub pumpernikiel. Na nie nakładane są musy i gęste tapenady np. z palonego pora lub oliwek, wędzoną rybę lub plasterek pieczonego mięsa. Doskonale sprawdza się schab, zwłaszcza okraszony sosem chrzanowym i natką pietruszki.

Catering "zasiadany"

- Często goście decydują się także na ciepły posiłek podany przez obsługę lub w naczyniach z podgrzewaczami - opowiada pani Paulina. Na takie okazje zamawiany bywa drób np. pieczone udka z kurczaka, minigołąbki z różnorakim nadzieniem, pierogi, a także takie treściwe zupy jak gulaszowa.
W Jedlince zadowolą też wielbicieli cateringu „zasiadanego” z posiłkami mięsnymi, bezmięsnymi lub rybnymi i deserem. Wtedy goście wybierają z bogatej karty, nie stronią też od sałatek i przekąsek. Jeko deser najlepiej sprawdza się sernik, szarlotka, fontanna czekoladowa i babeczki z owocami. - Goście zamawiają też główne danie podawane przez szefa kuchni w specjalnej oprawie - mówi kierownik. Spektakularny wjazd na salę pieczonego prosiaka, płonącego udźca lub pieczonego łososia ubarwi przyjęcie.- Przygotowanie kanapek, czy sałatek trzeba zamówić kilka godzin wcześniej, na większe zamówienia potrzebujemy przynajmniej dwóch dni - dodaje

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na walbrzych.naszemiasto.pl Nasze Miasto