Wiadomo, dobry pączuś musi być świeży, sprężysty i nie może być nasączony tłuszczem, choć to właśnie na nim jest smażony. Jest sposób, by sprawdzić, czy jest dobry...Jak?. Podpowiada Olga Szymańska z Oleńki.
O radę, jak sprawdzić, czy pączek jest smaczny i nie będzie odbijał nam się czkawką (albo zgagą), poprosiliśmy Olgę Szymańską z Cukierni Oleńka w Wałbrzychu. Prowadzona przez nią firma działa w branży już 50 lat i gdyby nie proponowała rzeczy smacznych, świeżych i w przystępnej cenie, nie utrzymałaby się na rynku aż tak długo.
– Jest sposób. Połóżcie różne pączki na serwetce i poczekajcie pół godziny. Zobaczycie, które ile mają tłuszczu - zachęca pani Olga.
Drugi sposób, niestety jest organoleptyczny, ale wtedy może być za późno...Dlatego polecamy Państwu sprawdzone, pyszne pączki, robione metodą tradycyjną, bez chemii, nadziewane przed smażeniem, właśnie z Oleńki.
W ich punktach można kupić z różą, wiśnią, morelą, adwokatem i marmoladą. Kosztują od 2 zł do 2,30 zł.
Ciepłe można zjeść przy ul. Armii Krajowej 38, gdzie są robione.
PUNKTY OLEŃKI
Wałbrzych
ul. Armii Krajowej 38
ul. Hetmańska 82
ul. Niepodległości 108
ul. Długa 1
Pl. Zamenhoffa 1
ul. 1 Maja 2
ul. Wieniawskiego 70
ul. Długa 5
Świebodzice
ul. Żeromskiego 3
Szczawno Zdrój
ul. Kościuszki 14
Otwarcie sezonu motocyklowego na Jasnej Górze
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?