(© archiwum)

Anemia to wróg, którego można pokonać naturalnie. Sprawdź, co jeść, by uporać się z tym problemem.

Anemia to choroba, która może skutecznie uprzykrzyć nam życie. Ciągłe zmęczenie, uczucie osłabienia, łamliwość i suchość włosów – te i inne objawy pojawiają się przy niedokrwistości. Swój stan zdrowia można jednak poprawić w naturalny sposób. Do diety warto włączyć takie produkty jak melasa, sezam, buraki, które są doskonałym źródła żelaza. Jeśli chcesz poczuć się lepiej, graj w zielone. Dzięki spożywaniu natki pietruszki, jarmużu, szpinaku, sałaty, naci selera oraz cykorii poprawisz swoje wyniki. Nie zapominajmy o tym, by zadbać o wzbogacenie diety o witaminę C – poprawia ona wchłanianie żelaza. Możemy więc na deser zjadać granata. Owoc ten nie tylko jest źródłem witaminy C, ale również wapnia, żelaza i magnezu.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl


Wsparcie redakcyjne od:




Porady

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!