Składniki:
30 dag wołowej polędwicy lub polędwiczek wieprzowych, 15 dag boczku, 2 pomidory, 2 cebulki, pieprz, 1 banan, przyprawa do grilla i szaszłyków, olej, sok z cytryny
Wykonanie:
Polędwicę opłukać, pokroić w dość dużą kostkę, lekko skropić olejem, posypać grubo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić w chłodne miejsce
umyte i osuszone pomidory pokroić na cząstki, wyjąć pestki
banana obrać, pokroić na grube plasterki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał
boczek pokroić na cienkie plasterki, potem na kawałki
cebulę obrać, pokroić na cząstki
na szpadki nadziewać na przemian przygotowane produkty skropić olejem, posypać przyprawą
grillować 15 min obracając, żeby szaszłyki równomiernie się upiekły.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?