Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa fasolowa ze śliwkami - przepis!

Karolina Szypuła
Zupa fasolowa ze śliwkami - przepis
Zupa fasolowa ze śliwkami - przepis
Zupa fasolowa - przepis. Zapomnij o tradycyjnej fasolówce! Odkryj nowe smaki dodając do niej śliwki! Skorzystaj z naszego przepisu i zaskocz rodzinę i znajomych wyjątkową odmianą!

Zupa fasolowa ze śliwkami - PRZEPIS

Zupa fasolowa - składniki:

puszka fasoli,
4 suszone śliwki,
włoszczyzna,
15 dag wołowiny,
2 ziemniaki,
małe jabłko,
cebula,
olej,
łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz, koperek

Zupa fasolowa - przygotowanie:
Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić, zalać wodą i ugotować wywar. Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka z wywarem i gotować na małym ogniu. Gdy będzie prawie miękkie, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawić. Na koniec dodać fasolę, pokrojone w paseczki śliwki, obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz zrumienioną na oleju cebulę i koncentrat. Zupę przyprawić do smaku i zagotować. Przed podaniem posypać koperkiem.

Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto