Zupa fasolowa ze śliwkami - PRZEPIS
Zupa fasolowa - składniki:
puszka fasoli,
4 suszone śliwki,
włoszczyzna,
15 dag wołowiny,
2 ziemniaki,
małe jabłko,
cebula,
olej,
łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz, koperek
Zupa fasolowa - przygotowanie:
Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić, zalać wodą i ugotować wywar. Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka z wywarem i gotować na małym ogniu. Gdy będzie prawie miękkie, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawić. Na koniec dodać fasolę, pokrojone w paseczki śliwki, obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz zrumienioną na oleju cebulę i koncentrat. Zupę przyprawić do smaku i zagotować. Przed podaniem posypać koperkiem.
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?