Do historii przeszedł już XX Dolnośląski Festiwal Zupy w Jedlinie-Zdroju. Impreza odbyła się w niedzielę, 25 czerwca i, jak przystało na jubileuszową, udała się wspaniale.
Dopisała pogoda, do Jedliny-Zdroju zjechały tłumy. Zapewniono im masę atrakcji. W Parku Zdrojowym były m.in. stragany, stoiska nie tylko z gastronomią, występy, atrakcje dla najmłodszych. Główną rolę oczywiście miały zupy, które wybrano najpierw w internetowym głosowaniu. Każdy mógł ich spróbować. Walory zup, tradycyjnie oceniało też jury, któremu przewodniczył Mikołaj Rey. Znany, przesympatyczny znawca gastronomii miał podczas Festiwalu swój pokaz kulinarny.
A w XX. Dolnośląskim Festiwalu Zupy triumfowała zupa strząska przygotowana przez restaurację „Made in Sudety” z Radkowa.
Jak wyprać kurtkę puchową?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?