Żeby wielkanocne ciasto się udało, trzeba piec je z sercem
– Cukiernik, nawet amator musi włożyć serce w pieczenie, bo inaczej babka wielkanocna się nie uda. Ciasto konieczne trzeba ucierać ręcznie w prawą stronę zgodnie z poruszaniem się wskazówek zegara – radzi Jusytna Osieńko z Rolniczego Centrum Kształcenia Ustawicznego w Mokrzeszowie.
Justyna i jej koleżanki wzięły udział w corocznym konkursie świątecznych wypieków w Szczawnie Zdroju. Drużyna otrzymała wyróżnienie za mazurka, zdobionego przez ponad 4 godziny.
Konkursowe wypieki trafiły do domu dziecka „Promyk” na Gaju.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.220.2/images/video_restrictions/0.webp)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?