Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Majówka w Beskidach. Tłumy na Szyndzielni, piękna pogoda i sporo atrakcji. ZDJĘCIA

NOWE
Majówka w Beskidach. Tłumy na Szyndzielni, piękna pogoda i sporo atrakcji. ZDJĘCIA

Policyjny pościg w Szczecinie. Samochód nie zatrzymał się do kontroli

Policyjny pościg w Szczecinie. Samochód nie zatrzymał się do kontroli

Polecamy

Studentów medycyny jest coraz więcej. Są jednak obawy o ich wykształcenie

Studentów medycyny jest coraz więcej. Są jednak obawy o ich wykształcenie

Festiwal Muzyki Filmowej. Wiadomo, kto pojawi się w miasteczku festiwalowym

Festiwal Muzyki Filmowej. Wiadomo, kto pojawi się w miasteczku festiwalowym

25. edycja Letniego Festiwalu Opery Krakowskiej już w maju

25. edycja Letniego Festiwalu Opery Krakowskiej już w maju