MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa...
fot. congerdesign/Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Buraki

Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa pokrywa ok. 10 proc. dziennego zapotrzebowania na ten składnik mineralny. Ponadto dostarcza sporą dawkę żelaza i kwasu foliowego. Zawarte w nich betanina i betaina wykazują działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalne, a także wzmacniające układ immunologiczny i układ krążenia.

Zobacz również

Wielkie emocje w Pucharze Tymbarku w finale kategorii U-8 i U-10 w Nowinach [FOTO]

Wielkie emocje w Pucharze Tymbarku w finale kategorii U-8 i U-10 w Nowinach [FOTO]

Serial z wyborem starosty lęborskiego trwa. Kolejne głosowanie 20 maja

Serial z wyborem starosty lęborskiego trwa. Kolejne głosowanie 20 maja

Polecamy

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Żmija w ogrodzie przy domu i pożar pompy ciepła. Dwie interwencje straży pożarnej

Żmija w ogrodzie przy domu i pożar pompy ciepła. Dwie interwencje straży pożarnej

Jura Krakowsko-Częstochowska to prawdziwy raj dla miłośników przyrody i historii

Jura Krakowsko-Częstochowska to prawdziwy raj dla miłośników przyrody i historii