MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku...
fot. amenic181

Co powoduje raka żołądka? Tych produktów najlepiej nie jedz na co dzień!

Czerwone mięso

Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku spożywania wszystkich rodzajów mięs, jednak najsilniejsza zależność dotyczyła tego czerwonego, m.in. wieprzowiny i wołowiny (przy największym spożyciu ryzyko zwiększone o 24 proc.), a także przetworów mięsnych (23 proc.) oraz mięsa w sumie (30 proc.). Największe prawdopodobieństwo zachorowania, zwiększone aż o 85 proc., dotyczyło osób spożywających 150 g czerwonego mięsa dziennie.

Zobacz również

Jak nie spaść? Bezpieczne korzystanie z aluminiowych drabin i podestów roboczych
Materiał informacyjny

Jak nie spaść? Bezpieczne korzystanie z aluminiowych drabin i podestów roboczych

Wakacje już za rogiem. W Zakopanem wciąż sporo wolnych miejsc noclegowych

NOWE
Wakacje już za rogiem. W Zakopanem wciąż sporo wolnych miejsc noclegowych

Polecamy

Herbata parzona… na słońcu? Czy sun tea jest bezpieczna dla zdrowia?

Herbata parzona… na słońcu? Czy sun tea jest bezpieczna dla zdrowia?

Nowa podstawa programowa z religii. Będą kolejne zmiany?

Nowa podstawa programowa z religii. Będą kolejne zmiany?

Zaniżone oceny, nietrwały tusz. Nauczyciel o wpadkach podczas wypełniania świadectw

Zaniżone oceny, nietrwały tusz. Nauczyciel o wpadkach podczas wypełniania świadectw