5/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Wśród alkalizujących owoców suszonych najwyżej znajdują się...
fot. Couleur/123RF

Figi

Wśród alkalizujących owoców suszonych najwyżej znajdują się figi i daktyle (pH 8,5), które stanowią bardziej skoncentrowane źródło zasadotwórczych pierwiastków niż te świeże. Polecane są też jednak owoce niepoddane suszeniu (pH 8,0). Polecane są ponadto niesiarkowane rodzynki (pH 8,5) oraz morele (pH 8). Choć mają ciemny kolor, są równie pyszne, co owoce siarkowane.

Zobacz również

Wiejski Gościniec Cesarskie Podwórko. Tu można poczuć się jak na wsi

Wiejski Gościniec Cesarskie Podwórko. Tu można poczuć się jak na wsi

Na Śnieżce tłumy, a na tych szczytach Karkonoszy zdecydowanie mniej turystów

Na Śnieżce tłumy, a na tych szczytach Karkonoszy zdecydowanie mniej turystów

Polecamy

Siemię lniane do picia – jak działa na organizm glutek lniany?

Siemię lniane do picia – jak działa na organizm glutek lniany?

Zanim zginął z rąk jej syna, zbił ją po głowie, posiniaczył twarz, zniszczył sprzęty

Zanim zginął z rąk jej syna, zbił ją po głowie, posiniaczył twarz, zniszczył sprzęty

Głogów: Uczeń podstawówki uderzył w twarz nauczycielkę

Głogów: Uczeń podstawówki uderzył w twarz nauczycielkę

Dodaj ogłoszenie