Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Festiwal Kuchni Polowych w Walimiu za nami. Zdjęcia!

Paweł Gołębiowski
Paweł Gołębiowski
Kolejny raz w Zajeździe Hubert w Walimiu wielbiciele historii i wojskowego jedzenia mieli okazję spróbować jaki smak i zapach miało to co przygotowywano przed laty pod gołym niebem, na wielu frontach.

Kolejny raz w Zajeździe Hubert w Walimiu wielbiciele historii i wojskowego jedzenia mieli okazję spróbować jaki smak i zapach miało to co przygotowywano pod gołym niebem, na wielu frontach. W sobotę, 2 lipca odbył się tam bowiem Festiwal Kuchni Polowych. Była zatem m.in. wojskowa kuchnia z czasów I i II wojny światowej, wojska polskiego, LWP, czy też armii napoleońskiej. Była grochówka, zupa na wołowinie, placki ziemniaczane, chleb poligonowy, napitki. Goście z Czech przygotowali m.in. znakomity kapuśniak i mieli ze sobą kataryniarza. Na Festiwalu zaprezentowano inscenizację przedwojennej kantyny wojskowej, był pokaz mody cywilnej i wojskowej okresu przedwojennego.

Każdy z uczestników i gości imprezy mógł też włączyć się do pomocy małemu Hubertowi, który walczy z ciężką chorobą. Prowadzona była bowiem zbiórka do puszek. Chłopczykowi można cały czas pomóc: https://www.siepomaga.pl/zycie-huberta

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na walbrzych.naszemiasto.pl Nasze Miasto