Sam zrób pączki na Tłusty Czwartek. To dziecinnie proste! [PRZEPIS NA PĄCZKI]
Jak zrobić pączki w domu? Tłusty czwartek coraz bliżej, czas więc poznać sprawdzony przepis na pączki. Zdradza nam go znakomity wrocławski cukiernik Krzysztof...
Masterchef Grzegorz Zawierucha opowiada nam o kuchni od... kuchni [rozmowa NaM]
Masterchef Grzegorz Zawierucha, zwycięzca 8. edycji programu TVN, który właśnie wydał swoją pierwszą książkę kucharską „Zawierucha w kuchni”, opowiada nam o...
5 ciast bez pieczenia na weekend [SPRAWDZONE PRZEPISY]
Weekend bez ciasta? Nie tym razem! Wypróbujcie jeden z naszych przepisów na ciasta bez pieczenia. Albo wszystkie. Smacznego!
Dzień Placków Ziemniaczanych. Jak zrobić idealne placki? [PRZEPISY]
13 listopada przypada Dzień Placków Ziemniaczanych. To jedna z ulubionych potraw Polaków. Jak zrobić placki idealne i z czym je podawać? Przeczytajcie na...
Kiermasz Ogrodniczy „Pamiętajcie o ogrodach”
Wszyscy wielbiciele ogrodnictwa będą mieli okazję spotkać się podczas Kiermaszu Ogrodniczego „Pamiętajcie o ogrodach” 27 i 28 kwietnia na Torze Wyścigów Konnych...
Kiermasz Ogrodniczy „Pamiętajcie o ogrodach”
Już 27 i 28 kwietnia na Torze Wyścigów Konnych Partynice we Wrocławiu wszyscy wielbiciele ogrodnictwa będą mieli okazję spotkać się podczas Kiermaszu...
Kolacja degustacyjna - dziczyzna w Zamku Kliczków już za nami!
To była prawdziwa uczta dla zmysłów, dania zachwycały wyglądem, oszałamiały smakiem, a całą atmosferę ubarwiały historyczne opowieści i anegdoty.
Kolacja Degustacyjna - Dziczyzna | 02.03.2019 | Zamek Kliczków
Już 2 marca 2019 o godzinie 20:00 w Zamku Kliczków odbędzie się kulinarna uczta dla miłośników dziczyzny.
Zimowe menu w Restauracji Boletus w Zamku Kliczków!
Kuchnia pachnąca aromatami okolicznych lasów, regionalnymi produktami od lokalnych dostawców i tradycyjne receptury sprawiają, że dania powstające w naszej...
Konkurs ALE PASZTET! 2018 w Zamku Kliczków
W dniu 1 grudnia 2018 Zamek Kliczków zamieni się w miejsce gastronomicznych potyczek. Po raz kolejny do Zamku zjadą się miłośnicy kociołkowego gotowania i...
Gęsina na św. Marcina w Karczmie Młyńskiej
Od 9 listopada do 9 grudnia będzie trwała w naszych restauracjach jubileuszowa X edycja akcji. "GĘSINA NA ŚW. MARCINA” - nie wyobrażamy sobie listopada bez...
Restauracja Boletus zaprasza do Zamku Kliczków na degustacje!
Serdecznie zapraszamy Państwa na nasze menu degustacyjne do Restauracji Boletus w Zamku Kliczków przygotowane przez Szefa Kuchni – Mariusza Kucharczaka,...
Zrób ogórki małosolne. To nic trudnego [PROSTY PRZEPIS]
Trzy, cztery dni stania w słoju i możesz się cieszyć pysznymi, domowymi, ogórkami małosolnymi do obiadku (do kanapek i sałatek też są idealne). Zrobić je jest...
Pyszności z papryki. Zróbcie przetwory, bo teraz jest tania! [PRZEPISY PALCE LIZAĆ]
Na straganach leżą kolorowe stosy papryki. I można ją kupić po kilka złotych za kilogram. Zimą dla porównania jej ceny sięgają nawet 20 zł. Pachnąca słońcem,...
TOP 12 sposobów wykorzystania piwa. W domu, ogrodzie, dla urody!
Piwo można zastosować na różne sposoby - w kuchni, do sprzątania, przy pielęgnacji ogrodu, a nawet ciała. Niemal co 4. Polak i co 5. Polka zdradzają, że lubią...
Jak zrobić domowy sok z malin? [SPRAWDZONY PRZEPIS]
Lubicie Państwo jesienią i zimą (gdy nastanie czas przeziębień) zrobić sobie herbatę z domowym sokiem malinowym? Kto nie lubi! Dlatego trzeba już teraz pomyśleć...
Walim: Zaproszenie na Festiwal Kuchni Polowych (ZDJĘCIA)
Już w sobotę (7 lipca) kolejna edycja Festiwalu Kuchni Polowych w Walimiu. To impreza pełna pasji, historycznych akcentów i niepowtarzalnych dań kuchni...
Mistrzowie smaku na start! Ma być pysznie i przyjemnie!
Mistrzowie smaku na start! Ma być pysznie i przyjemnie! Czekamy na zgłoszenia Waszych faworytów! Masz swoją ulubioną restaurację, bistro lub kawiarnię? Wiesz,...
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 tygodnie temu w kategorii Doradztwo
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Biura rachunkowe
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Sklep