Słodki zapach, jeszcze ciepła konfitura, pyszna, chrupiąca skórka… Takie pączki pamiętamy z dzieciństwa. Niestety, te kupione w marketach w niczym nie przypominają wyjątkowych słodkości, jakie pichciły nasze babcie i mamy. Dlatego pozwól sobie na powrót do dzieciństwa i skuś się na wyjątkowe pączki z Cukierni Oleńka w Wałbrzychu. Niepowtarzalny sposób produkcji powoduje, że smakują jak te z domu rodzinnego. Są pieczone tylko z naturalnych składników, bez barwników i chemii. Marmolada ląduje w nich jeszcze przed smażeniem. Każda gospodyni wie, że właśnie tak przygotowuje się prawdziwe pączki! W Cukierni Oleńka stawiają na jakość i lokalnych producentów.
Dlatego marmolada sprowadzana jest z niewielkiej wytwórni pod Kłodzkiem. To pyszne nadzienie, które składa się wyłącznie z owoców. A w wielu pączkach „marketowych” zjadamy często zamiast nich „słodką papkę” z… czerwonych buraków. Dlatego warto wybierać sprawdzone produkty, żeby przyjemność nie skończyła się niestrawnością…
Niedługo Tłusty Czwartek. Cukiernia Oleńka zaprasza więc na prawdziwą pączkową ucztę! Tego dnia promocja dla wszystkich łasuchów. Za dziesięć pączków zapłacimy 14,80 zł (zamiast 18,50 zł). Oprócz tych z marmoladą, Cukiernia Oleńka oferuje pączki z marmoladą z dodatkiem róży, nutellą, adwokatem, dżemem morelowym i budyniem.
Pysznego Tłustego Czwartku!
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?