Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Na rewelacyjnego kurczaka z rożna czy kebab na wałbrzyski Sobięcin? To już możliwe!

Paweł Gołębiowski
Chcecie zjeść rewelacyjnego kurczaka z rożna czy pyszny kebab – wybierzcie się na wałbrzyski Sobięcin. Tak, tak, to nie pomyłka. Od kilku dni (dokładnie od piątku, 11 sierpnia)działa w tej dzielnicy lokal z tego rodzaju przysmakami. Klienci zapewniają, że są rewelacyjne!

Chcecie zjeść rewelacyjnego kurczaka z rożna czy pyszny kebab – wybierzcie się na wałbrzyski Sobięcin. Tak, tak, to nie pomyłka. Od kilku dni (dokładnie od piątku, 11 sierpnia)działa w tej dzielnicy lokal z tego rodzaju przysmakami.

– Otworzyliśmy ten punkt gastronomiczny, bo w Sobięcinie nie ma takiego miejsca – wyjaśniają Daniel Marciniak i Piotr Rygiel.

Młodzi wałbrzyszanie wiedzą co mówią. Pochodzą z Sobięcina, przyjaźnią się od lat i postanowili razem prowadzić tu interes. Co prawda z wykształcenia są mechanikami samochodowymi, ale zawsze lubili przygotować i zjeść coś smacznego. Śmieją się, że szkolenie gastronomiczne przeszli w domu. Marzył im się taki lokal. Olbrzymie znaczenie ma jednak fakt, że wspiera ich Nikola Trzcińska, narzeczona pana Daniela. Ukończyła szkołę gastronomiczną.

- Do tego mam praktykę z pracy w bardzo dobrych lokalach, między innymi w Warszawie – podkreśla pani Nikola.

Mając takie wparcie zdecydowali się zatem ruszyć. Przywieźli specjalny kontener. Urządzają otoczenie. W najbliższych dniach staną tu stoliki i krzesełka. Najważniejsze jest jednak to, że dbają o to, żeby wszystko co przygotowują było świeże i smaczne. Miedzy innymi kurczaka marynują sami, sami też przygotowują sos.

– Przyjechałem z dziewczyną specjalnie z Podzamcza. Rano kolega kupił tu jedzenie i przyniósł do pracy. To było po prostu niebo w gębie. Postanowiliśmy zajrzeć na Sobięcin po południu – mówi jeden z klientów lokalu.

Ten znajduje się przy głównej ulicy Sobięcina – 1 Maja 127a. To pomiędzy budynkiem Wałbrzyskiej Wyższej Szkoły Zarządzania i Przedsiębiorczości, a mieszalnią lakierów.

– Z tyłu jest placyk, na którym można zaparkować – mówią panowie Daniel i Piotr.

Ich lokal jest czynny przez cały tydzień, w godzinach 10 – 17.

– Nie będziemy jakoś bardzo rozszerzać oferty. Planujemy tylko w przyszłości sprzedawać jeszcze lody. Ważne, żeby tych kilka pozycji było dobrej jakości, no i w dobrych cenach – tłumaczą właściciele lokalu w Sobięcinie.

Teraz zjemy u nich: kurczaka z rożna, tortillę, hamburgera, zapiekankę, frytki, napijemy się pysznej kawy, są też napoje i woda mineralna (ceny na jednym ze zdjęć w galerii). Warto zajrzeć!

Na mapce zobaczycie, gdzie znajduje się lokal w Sobiecinie!

od 16 lat

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na walbrzych.naszemiasto.pl Nasze Miasto