Knajpka otworzyła swoje podwoje dla głodnych poznaniaków w ostatnich dniach października. W małym lokalu
W menu znajdziemy potrawy dla wegan i wegetarian - na przykład "Wytrawne gofry z majo,serem,gruszką i winogronem, do tego warzywa na ciepło "jarmuż z rzodkiewką", "Grecki Briam, czyli warzywa zapiekane w ziołach, marynowane tofu,a do tego pankejk z czarnuszką, sosem czosnkowym, kukurydzą i miętą", "Lazania z parmezanem,cukinią, pieczarkami i suszonymi pomidorami, sałatka:pomarańcza z marchewką na rukoli i szpinaku".
Hitem ostatnich dni są desery w słoikach - ciasteczka z masłem orzechowym, mleczna czeko z gruszką, biała czeko kokosowa; orzeszki, dżemik, mus śmietanowy, mleczna czeko z gruszką, śmietanka i pralinowy.
Po zaledwie 10 dniach działalności Misa Lisa zbiera same pochwały:
- Nigdy nie miałam na raz tylu różnych smaków na jednym obiadowym talerzu, coś niesamowitego. Na deser jedno z najsmaczniejszych ciast jakie kiedykolwiek jadłam (wg mnie prawie wszystkie lokale przesładzają swoje wypieki, dlatego tak miło zaskoczyło mnie tutejsze ciasto, o idealnym poziomie słodyczy). Przytulny wystrój, miła obsługa, na pewno będę tutaj wracać - pisze Angelika.
- Przepysznie Misa karmi, każdy znajdzie coś dla siebie stosownie do nastroju, a smaków pełna gama niesamowicie ze sobą połączonych... - wtóruje jej Paola.
Misa Lisa - MIEJSCE
Górna Wilda 71
Tu znajdziesz wszystkie
Prezydent Andrzej Duda obchodzi 52. urodziny
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?