Obwodnica Wałbrzycha. Odcięli komisariat policji ekranami (ZDJĘCIA)

RED
Udostępnij:
Komisariat policji przy ulicy Łączyńskiego, najbardziej nowoczesny i najładniejszy na Dolnym Śląsku został zasłonięty przez wątpliwej urody ekrany dźwiękochłonne. Nie chodzi tylko o urodę budynku, ale także o to, że spełniał funkcję prewencyjną. Urząd Miasta w Wałbrzychu tłumaczy się decyzją środowiskową z 2008 roku. W tym czasie nikt nie przewidział budowy komisariatu. Obecnie wygląda to na „festiwal pomyłek”... A to dlatego, że z komisariatu nie ma także wyjazdu w kierunku Podzamcza. Jeśli radiowóz będzie musiał ścigać uciekającego przestępcę, będzie musiał pojechać najpierw na sąsiednią posesję, a później na rondo i dopiero na Podzamcze. Wtedy po uciekinierze może nie być już śladu.

Q&A z Robertem Kubicą

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

M
Mariusz Swiatkowski
Mogliby w tym miejscu chociaż zamontować przeźroczyste ekrany (jak na wiaduktach). To chyba nie byłoby niezgodne z projektem.
Dodaj ogłoszenie