Malin tego lata nie brakuje. Warto więc zamknąć to bogactwo witamin w słoiku, by w zimie cieszyć się zdrowiem.
Przepis na najlepszy sok malinowy
Będziemy potrzebować:
- maliny 2 kg
- cukier 1 kg
- duży słój
- butelki lub małe słoiki z zakrętkami
Maliny należy dokładnie przebrać, a następnie umieścić warstwami w słoju przesypując cukrem. Otwór słoja zabezpieczamy gazą i zostawiamy na kilka dni na słońcu. Gdy cukier się rozpuści sok przelewamy do małych słoiczków lub butelek, które należy zagotować. Dzięki temu będzie go można dłużej przechowywać.
Smacznego!
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?