TOP 13 najlepszych restauracji na Dolnym Śląsku. Te dania to dzieła sztuki, a wystrój lokali zachwyca! ZDJĘCIA, ADRESY, MENU
Restauracja Uroczysko Siedmiu Stawów
Menu:
MENU LUNCH À LA CARTE
PRZYSTAWKI
Sałatka z pieczoną dynią pestki dyni, piklowana dynia, pieczona marchew (WEGAN)
Gravlax marynowany w cytrusach koper włoski, złote buraki, rzodkiewka
Krokiet z kapustą i grzybami barszcz czerwony na zakwasie (WEGETARIAN)
Tatar wołowy wędzone żółtko, grzyby marynowane, pieczywo na zakwasie
ZUPY
Kwaśnica na wędzonej gęsi półgęsek, brukselka, majeranek
Bulion drobiowy domowy makaron, marchew, por
Krem z kalafiora kruszonka z chleba, curry, trybula (WEGAN)
DANIA GŁÓWNE
Gołąbki kiszona kapusta, kasza gryczana, kasza pęczak, grzyby leśne (WEGETARIAN)
Pierś z kurczaka kukurydzianego purée ziemniaczane, sałatka a 'la Cezar
Smażony filet z dorady risotto nero, pomidorki koktajlowe, koper włoski
Sezonowany schab z kością kiszony ogórek, szalotka, gratin ziemniaczany
DESERY
Fondant czekoladowy (WEGETARIAN)
Mus twarogowy (WEGETARIAN)
MENU KOLACJA À LA CARTE
PRZYSTAWKI
Śledź wędzony kawior, czarny czosnek, bliny
Patte z zająca pigwa, foie gras, pistacje
Sałatka Cezar kurczak/ krewetki, żółtko, parmezan
Mozzarella buratta bakłażan, rukola, kalafior (WEGETARIAN)
Deska regionalna wędliny, sery, własne pieczywo
Tatar z polędwicy wołowej pommes suflee, marynowane grzyby, wasabi
Węgorz wędzony kiszony burak, jałowcówka, popcorn z kaszy
Tatar z borowika topinambur, trufla, orzechy (WEGETARIAN)
ZUPY
Consomme z buraka burak, borowik, komosa ryżowa, majeranek (WEGAN)
Krem z topinamburu topinambur, trufla, konfitowany borowik, wanilia (WEGAN)
Bulion z jelenia maślanka, lubczyk, cebula perłowa
DANIA GŁÓWNE
Orecchitte z krewetkami kalafior, chili, czosnek
Orecchitte z nerkowcami kalafior, chili, czosnek (WEGAN)
Stek z selera orzechy, trufla, rodzynki(WEGAN)
Stek bawette/antrykot/ polędwica topinambur, borowik, jarmuż, sos z czerownego wina
Pierś z kaczki seler, marakuja, sos porto
Dorsz atlantycki kiszona kapusta, gnocchi, velut rybny
Turbot raviolo z krabem, mule, soliród
Pierś z kaczki seler, marakuja, sos porto
Comber z królika foie gras, penne, estragon, portobello
Comber z sarny skorzonera, topinambur, kasztany
DESERY
Miodownik plaster miodu, mascarpone (WEGETARIAN)
Panna cotta dynia, topinambur, biała czekolada (WEGETARIAN)
Fondant czekoladowy lody waniliowe (WEGETARIAN)
Biała czekolada lawenda, migdał, gruszka (WEGETARIAN, BEZGLUTENOWY)