Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Walimiu odbył się kolejny konkurs kulinarny nazwany Wielkanocne Tradycje Kulinarne

Paweł Gołębiowski
W Walimiu odbył się kolejny konkurs kulinarny nazwany Wielkanocne Tradycje Kulinarne. Po raz szósty w siedzibie Centrum Kultury i Turystyki wybierano Mistrza Jaja

W Walimiu odbył się kolejny konkurs kulinarny nazwany Wielkanocne Tradycje Kulinarne. Po raz szósty w siedzibie Centrum Kultury i Turystyki wybierano Mistrza Jaja. Jednak startujący w konkursie (tym razem było ich dziesięcioro, a każdy dał po ocenę jury dwa dania) przygotowali dania nie tylko z jajek. Zwyciężyła na przykład Anna Sałapatek z Michałkowej, która przygotowała rewelacyjny półgęsek, drugi był Piotr Siwulko z Walimia z tartą jajeczną na kruchym cieście, a trzecie miejsce przypadło schabowi dojrzewającemu prezentowanemu przez Jadwigę Węglowską z Walimia. Tych i pozostałych dań mógł spróbować każdy, kto zjawił się na imprezie, którą razem z gminą Walim, organizował Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu. Oprócz popisów kulinarnych w CKiT swoje wyroby prezentowali lokalni twórcy rękodzieła, występowały dzieci i młodzieży z Zespołu Szkół im. Polskich Noblistów w Walimiu oraz Zespół Pieśni i Tańca „Wałbrzych”.

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na walbrzych.naszemiasto.pl Nasze Miasto