Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Walimiu w czasie imprezy Wialkanocne Tradycje Kulinarne wybrano Mistrza Jaja ZDJĘCIA

Redakcja
Paweł Gołębiowski
W Walimiu w czasie imprezy Wialkanocne Tradycje Kulinarne wybrano Mistrza Jaja ZDJĘCIA

W Walimiu kolejny raz zoranizowano imprezę nazwaną „Wielkanocne Tradycje Kulinarne - Mistrz Jaja". W Centrum Kultury i Turystyki różne przepyszne potrawy zaprezentowało dziewięcioro uczestników. Mogli degustować wszyscy goście, dla ktorych przygotowano też stoiska rękodzielników z okolicy, oraz występy dzieci ze Szkoły Podstawowej w Walimiu, a takze Zespołu Pieśni i Tańca JUBILAT.
Jury oceniało 18 potraw wielkanocnych. Ostatecznie pierwsze miejsce przyznano zupie chrzanowej Stanislawy Ryl, drugi był pasztet z Gór Sowich Marka Kapłona, a trzecie miejsce zajął pasztet „Wielkanocne marzenie" przygotowany w Karczmie Rycerskiej.
Wyrózniono też pasztet w cieście Agnieszki Jarachowskiej oraz wielkanocny klops Joanny Zacharskiej-Błaszczyk..

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na walbrzych.naszemiasto.pl Nasze Miasto