W Walimiu kolejny raz zoranizowano imprezę nazwaną „Wielkanocne Tradycje Kulinarne - Mistrz Jaja". W Centrum Kultury i Turystyki różne przepyszne potrawy zaprezentowało dziewięcioro uczestników. Mogli degustować wszyscy goście, dla ktorych przygotowano też stoiska rękodzielników z okolicy, oraz występy dzieci ze Szkoły Podstawowej w Walimiu, a takze Zespołu Pieśni i Tańca JUBILAT.
Jury oceniało 18 potraw wielkanocnych. Ostatecznie pierwsze miejsce przyznano zupie chrzanowej Stanislawy Ryl, drugi był pasztet z Gór Sowich Marka Kapłona, a trzecie miejsce zajął pasztet „Wielkanocne marzenie" przygotowany w Karczmie Rycerskiej.
Wyrózniono też pasztet w cieście Agnieszki Jarachowskiej oraz wielkanocny klops Joanny Zacharskiej-Błaszczyk..
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?