W Walimiu w czasie imprezy Wialkanocne Tradycje Kulinarne wybrano Mistrza Jaja ZDJĘCIA

Redakcja
Paweł Gołębiowski
W Walimiu w czasie imprezy Wialkanocne Tradycje Kulinarne wybrano Mistrza Jaja ZDJĘCIA

W Walimiu kolejny raz zoranizowano imprezę nazwaną „Wielkanocne Tradycje Kulinarne - Mistrz Jaja". W Centrum Kultury i Turystyki różne przepyszne potrawy zaprezentowało dziewięcioro uczestników. Mogli degustować wszyscy goście, dla ktorych przygotowano też stoiska rękodzielników z okolicy, oraz występy dzieci ze Szkoły Podstawowej w Walimiu, a takze Zespołu Pieśni i Tańca JUBILAT.
Jury oceniało 18 potraw wielkanocnych. Ostatecznie pierwsze miejsce przyznano zupie chrzanowej Stanislawy Ryl, drugi był pasztet z Gór Sowich Marka Kapłona, a trzecie miejsce zajął pasztet „Wielkanocne marzenie" przygotowany w Karczmie Rycerskiej.
Wyrózniono też pasztet w cieście Agnieszki Jarachowskiej oraz wielkanocny klops Joanny Zacharskiej-Błaszczyk..

Mniej wina w Europie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie