Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wałbrzych: Pożegnanie ze „Złotą wałbrzyską”, alkoholem regionalnym (ZDJĘCIA)

Artur Szałkowski
„Złota wałbrzyska” - alkohol regionalny
„Złota wałbrzyska” - alkohol regionalny Dariusz Gdesz
Wypuszczono do sprzedaży ostatnią partię trunku regionalnego, który nawiązuje do słynnego „złotego pociągu” z Wałbrzycha.

„Złota wałbrzyska” podobnie jak „Sztygarówka”, czy „Muflonówka sudecka” to alkohole regionalne opatentowane przez Dariusza Gustaba, przedsiębiorcę z Wałbrzycha. Produkowane są na bazie spirytusu, który jest kilkakrotnie destylowany i oczyszczany z toksyn oraz składników naturalnych, bez sztucznych barwników, czy polepszaczy smaku.

– Wypuściliśmy ostatnią partię wódki „Złotej wałbrzyskiej”. Dostępność tego trunku będzie tylko do wyczerpania stanów magazynowych. Nie będzie już wznawiana jej produkcja, więc jest to ostatnia okazja aby nabyć pamiątkę z Wałbrzycha – wyjaśnia Dariusz Gustab.

Receptura „Złotej wałbrzyskiej” została oparta na recepturze staropolskiej przepalanki. W składzie alkoholu znalazła się m.in. odrobina śliwki i orzecha włoskiego oraz płatki 24-karatowego złota, które jest zdatne do spożycia i nadaje mu efektowny wygląd. Użycie złota nie było przypadkowe, sprzedaż „Złotej wałbrzyskiej” ruszyła w 2016 roku, kiedy głośno na świecie było o sprawie „złotego pociągu” z Wałbrzycha.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na walbrzych.naszemiasto.pl Nasze Miasto