Za nami kolejny, już 8. Festiwal Gulaszu w Walimiu. W Parku Jordanowskim w tej miejscowości od wczesnego popołudnia unosił się tam zapach wspaniałych potraw. Swoje gulasze przygotowywało dwanaście, bardziej lub mniej licznych (przewaga jednoosobowych), ekip. Była też muzyka, stragany i stoiska. W tym roku także smażono naleśniki. Gulasz był jednak oczywiście najważniejszy. Według jurorów najsmaczniejszy przygotował Walim Rajdowy. Okazuje się, że członkowie tej grupy czują się dobrze nie tylko za kierownicą, ale także w kuchni. Podstawą ich gulaszu była łopatka jelenia. Pięcioro członków zwycięskiej ekipy podkreślało, że oprócz dobrej jakości mięsa i przypraw trzeba dołożyć do gulaszu... serce.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!