Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

War ze zlepieńcami

Tomasz Zawadzki
War ze zlepieńcami
War ze zlepieńcami UMWD
Przedstawiamy Państwu najlepsze produkty tradycyjne i regionalne Dolnego Śląska. Prezentujemy war ze zlepieńcami.

Potrawa nagrodzona ogólnopolską nagrodą Perła w 2012 roku

Składniki:
warzywa do bulionu (marchew, pietruszka, seler, por), liść laurowy, kminek, skwarki, 1 l sok z kapusty, 1 kg mięsa wieprzowego do farszu pierogowego, mąka, woda

Sposób przyrządzenia
W 3 litrach wody gotujemy warzywa na bulion, przyprawiamy, dolewamy 1 l soku odciśniętego z kwaszonej kapusty. Zagotowujemy i dodajemy kminek.Mielimy mięso na farsz, zarabiamy ciasto na pierogi. Lepimy pierogi, gotujemy we wrzątku. Do bulionówek nakładamy pierogi i zalewamy warem, dodajemy skwarki, posypujemy koperkiem i serwujemy. To tanie danie obiadowe w upalne dni dodatkowo gasiło pragnienie i dostarczało witamin ciężko pracującym na roli.

Gdzie można zjeść?

Karczma Łemkowska, ul. Grabiszyńska 251E,Wrocław.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto