XVI Dolnośląski Festiwal Zupy w Jedlinie-Zdroju za nami. W konkursie na najlepszą zupę udział wzięło 15 zup. Poziom był bardzo wyrównany. Po prostu wszystkie były pyszne. Wyróżniała się jednak „Kamieniarska polewka z czerwonej fasoli i krwistej kiszki”. Ona zyskała najwięcej głosów jury i zwyciężyła w kategorii uczestników instytucjonalnych. Wśród uczestników indywidualnych najwięcej punktów przyznano „Szczawiowej" przygotowanej przez Radosławę Stramel-Świteńką.
Uczestnicy indywidualni:
1. Radosława Stramel-Świteńka - „Szczawiowa”
2. Patrycja i Robert Kubiak - „Warzywno-mięsna zupa z chili”
3. Alina Sikorska - „Wegetariański krem paprykowo-pomidorowy”
Uczestnicy instytucjonalni:
1. Firma Gastronomiczno – Hotelarsko – Handlowo – Usługowa „Stragona”S.C.
„Kamieniarska polewka z czerwonej fasoli i krwistej kiszki”
2. Zespół Pałacowo-Hotelowy Jedlinka
„Jedliński przysmak serowy”
3. Restauracja „Polskie smaki”
„Wykwintna”
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?