Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Za kulinarne hity świątecznego stołu uznano schab z marchewką i orzechowca

(ARS)
Dziesięć dwuosobowych drużyn z naszego regionu uczestniczyło w zmaganiach pod nazwą „Kultywowanie tradycji świątecznych w powiecie wałbrzyskim”.

Dziesięć dwuosobowych drużyn z naszego regionu uczestniczyło w zmaganiach pod nazwą „Kultywowanie tradycji świątecznych w powiecie wałbrzyskim”. Organizatorem konkursu było starostwo oraz Powiatowy Zespół Doradców w Wałbrzychu. Specjały bożonarodzeniowe przygotowane przez kuchmistrzynie reprezentujące Wałbrzych, Cieszów, Nowe Bogaczowice, Mieroszów, Rybnicę, Kolce, Zagórze Śląskie, Niedźwiedzicę, Jugowice i Borówno oceniało grono ekspertów.

– Przede wszystkim zwracaliśmy uwagę na wygląd i estetykę świątecznego stołu, a także na smak i wygląd potraw – wyjaśnia juror Zofia Nadolska.
Klasyfikacja końcowa konkursu obejmowała ogólną punktację uzyskaną w dwóch kategoriach: najlepsze świąteczne ciasto oraz najlepsza potrawa mięsna.
– Wszystkie dania są przepyszne i wybór tego najlepszego wcale nie jest prosty – nie kryje podziwu juror Joanna Zarzecka.
Ostatecznie po długiej i burzliwej dyskusji konkursowe jury postanowiło przyznać pierwsze miejsce Renacie Michalskiej z Niedźwiedzicy i Jadwidze Stach z Jugowic. Obie panie zauroczyły podniebienia komisji konkursowej roladą z tłuczonego schabu, nadziewanego marchewką oraz orzechowcem. Drużyny biorące udział w konkursie zostały nagrodzone przez starostę wałbrzyskiego sprzętem AGD.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na walbrzych.naszemiasto.pl Nasze Miasto