Polecamy

Zdrowszy grill – 10 patentów na lepsze dania z rusztu © foodandmore/123RF
[1/12]

Zdrowszy grill – 10 patentów na lepsze dania z rusztu

Smakowite dania z grilla zawdzięczają swoje walory działaniu rozgrzanych węgli i dymu. Problem w tym, że w wysokich temperaturach w jedzeniu tworzą się rakotwórcze związki, a dym jest ich nośnikiem niezależnie od tego, jakie jest jego źródło.

To wcale nie znaczy, że mamy z grilla rezygnować czy godzić się na jedzenie szkodliwych potraw. Wystarczy zastosować sprawdzone patenty, by przygotować je w lepszy sposób!

Sprawdź 10 trików, które pozwolą przygotować zdrowsze dania z rusztu!

Zobacz kolejne slajdy, przesuwając zdjęcia w prawo, naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

Grillowanie to kulinarna atrakcja nawet dla tych, którzy na co dzień nie gotują. Apetycznie przypieczone jedzenie z nutą dymu na świeżym powietrzu smakuje najlepiej. Zadbaj o to, by było zdrowsze niż zazwyczaj. Wystarczy, że przy jego przygotowaniu zastosujesz sprytne triki – dzięki nim twoje barbecue zyska mniej szkodliwych związków, a za to więcej wspaniałego smaku!

Najnowsze wiadomości

reklama