Koronawirus paraliżuje nasze życie. Zbliżające się święta Wielkiejnocy też z tego powodu raczej nie będą takie jak zwykle. Niestety nie ma szans, aby w Walimiu kolejny raz odbył się konkurs „Wielkanocne Tradycje Kulinarne – Mistrz Jaja”. Jego uczestnicy przygotowywali zawsze prawdziwe wspaniałości. Przypomnijmy, że w ubieglym roku jury oceniało 18 potraw wielkanocnych. Ostatecznie pierwsze miejsce przyznano zupie chrzanowej Stanislawy Ryl, drugi był pasztet z Gór Sowich Marka Kapłona, a trzecie miejsce zajął pasztet „Wielkanocne marzenie" przygotowany w Karczmie Rycerskiej.
Wyróżniono też pasztet w cieście Agnieszki Jarachowskiej oraz wielkanocny klops Joanny Zacharskiej-Błaszczyk.
Miejmy nadzieję, że za rok, epidemię będziemy już mieli za sobą i w Centrum Kultury i Turystyki w Walimiu znowu gospodynie zaprezentują znakomite smakołyki.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?