Na jesienne i zimowe surówki oraz sałatki są w sam raz. Jak zrobić kiszone buraki?
Kiszone buraki to podstawa wielu smacznych dodatków obiadowych, ale zarazem też źródło cennych witamin i minerałów. Doskonale znają je osoby walczące z anemią,...
Sernik dyniowy, czyli deser idealny na jesień. To ciasto rozpływa się w ustach!
Sernik z dyni to ciekawa wariacja na temat tego powszechnie kochanego w Polsce ciasta. Jest wilgotny, delikatnie słodki i kremowy, a co więcej, dzięki dodatkowi...
Karol Okrasa w Zamku Książ. Łamał przepisy kuchni Hochbergów ZDJĘCIA, FILM
W Zamku Książ gości znany i lubiany kucharz Karol Okrasa. O godzinie 16:00 będzie dzisiaj, 22 października gotował na żywo. Live cooking z Karolem Okrasą jest...
Mięciutkie kluseczki z sosem rozgrzeją i nasycą. Sprawdź przepis
Kopytka z sosem pieczarkowym to danie, które pobudzi kubki smakowe i umili jesienne, zimne, ponure popołudnia. Idealnie sprawdzi się na obiad w dzień, w który...
Osłodzą jesienny wieczór. Racuchy z dyni na podwieczorek na ciepło
Racuchy z dyni tak wciągają, że nie sposób odmówić sobie dokładki, a nawet dwóch. Puszyste, lekko słodkie, o delikatnie dyniowym smaku i zapachu, gdy raz je...
Rozpływają się w ustach! Sprawdź przepis na domowe krówki
Krówki są jednymi z najbardziej lubianych słodyczy w Polsce. Te pyszne, miękkie cukierki rozpływają się w ustach. Wykonuje się je zaledwie z kilku prostych...
Pyszny dodatek do obiadu na zimę, czyli buraczki w słoikach. Jak je zrobić? Przepis
Jesienią buraki to jedne z popularniejszych warzyw. Nic dziwnego, te warzywa są pełne nie tylko smaku, ale i witamin, które warto zamknąć w słoiki. Dzięki...
Piwo z jajkiem pysznie smakuje i rozgrzewa. Pomoże też przy przeziębieniu
Piwo z jajkiem, choć brzmi nietypowo, nie tylko wyśmienicie smakuje, ale też rozgrzewa, a nawet ma właściwości zdrowotne. Aromatyczny, pachnący koglem-moglem...
Wilgotne i pełne smaku. Przepis na pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym to doskonała opcja na sycący, domowy, ale zarazem niecodzienny obiad, który zachwyci wszystkich domowników. Tak...
Są pyszne już na gorąco. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą smakują obłędnie!
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą to ekspresowa przekąska do kawy lub herbaty, ale też świetny pomysł na poczęstunek dla rodziny czy przyjaciół, którzy...
Idealny obiad na chłodny, jesienny dzień. Każdy poprosi o dokładkę
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem nie tylko nieziemsko pachnie, ale i smakuje. Taka wprost wyjęta z piekarnika, choć gorąca, jest najlepsza. Połączenie...
Pomysł na popołudnie jesienią - pstrąg w Spalonej w Górach Bystrzyckich. Pięknie tu
W Spalonej Dolnej w gminie Bystrzyca Kłodzka działa smażalnia pstrąga Osmelakowa Dolina. Serwuje wyjątkowego kłodzkiego pstrąga złowionego na miejscu i...
Są smaczniejsze i zdrowsze, niż te z McDonalds'a. Oto przepis na ciastka z jabłkami
Ciastka z ciasta francuskiego z jabłkami to słodkie pyszności, które przygotujesz w zaledwie kilkanaście minut. Przypominają nieco słynne wypieki z sieci...
To ciasto marchewkowe z orzechami rozpływa się w ustach. Sprawdź przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami uratuje sytuację, gdy nagle mają wpaść goście, a my nie zrobiliśmy wcześniej zakupów. Do jego wykonania potrzebne jest tylko...
W PRL-u je uwielbiano! Sprawdź przepis na kotlety jajeczne z pieczarkami
Mają wyjątkowy smak i delikatną konsystencję, dzięki czemu przypadną do gustu i dorosłym, i dzieciom. Wielu z nas kojarzą się z dzieciństwem, ponieważ były...
Dodatek idealny do mięs! Surówka, o której wielu już zapomniało
Bogactwo witamin, chrupka, lekko ostra, o specyficznym, ale zaskakującym smaku – tak można określić surówkę z czarnej rzepy. Jest ona świetnym dodatkiem do mięs...
Mistrzostwa Świata w Jedzeniu Kartaczy na Czas [WIDEO]
Regionalny Festiwal Pogranicza Kartaczewo Gołdap 2023 odbył się po raz 24. Kartaczami można było raczyć się do woli. Chętni spróbowali swoich sił w...
Kultowe gadżety z PRL-u. Te rzeczy miał każdy, dziś trudno odgadnąć ich przeznaczenie
W PRL-u żyło się różnie. Niektórzy tęsknią za tymi czasami, część osób cieszy się, że dawno już minęły, a młode pokolenie kompletnie nie ma pojęcia, jak się...
Trwa Festiwal Kuchni Polowych 2023 pod Wałbrzychem - zobaczcie zdjęcia
Mamy wakacje, a wraz z nimi wysyp imprez poświęconych jedzeniu, sztuce kulinarnej i naszym lokalnym tradycjom w gotowaniu i konstruowaniu autorskiej kuchni....
Rejbak, proziaki i gumiklyjzy. Smakowite podróże kulinarne po Polsce
Wiele osób podróżując podczas urlopu, wybiera miejsca, w których może zjeść intrygujące, regionalne dania. Kurpiowski rejbak, pierogi po lubelsku i podkarpackie...
Zapach kawy z Florencji wabi turystów w Zamku Książ na tarasy i w podziemia...
Roznoszący się po Zamku Książ w Wałbrzychu aromat świeżo mielonej kawy sprowadzanej z Florencji zaprowadził nas wprost do skrzydła południowego zamku, gdzie...
Tarta z truskawkami to prosty przepis na pyszny deser. Zobacz, film jak ją zrobić
Tarta z truskawkami zachwyci każdego, kto jej spróbuje. Kombinacja kruchego ciasta, delikatnego kremu i truskawek oczaruje zarówno swoim wyglądem, jak i...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Doradztwo
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Biura rachunkowe
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Sklep