Przepis na kompot z czereśni. Zamknij smak i zapach lata w słoiku
Kompot z czereśni to napój szybki w przygotowaniu, pyszny i zdrowy. Ten smak kojarzony jest z dzieciństwem, ale uwielbiają go również dorośli i seniorzy. Kompot...
Szparagi w cieście francuskim to szybka przekąska. Zobacz film, jak je zrobić
Szparagi w cieście francuskim przygotowuje się w mgnieniu oka, ale ich zapach i smak pozostają w pamięci jeszcze długo po zjedzeniu. To danie, do którego wraca...
Łosoś ze szparagami to pyszna, zdrowa i sycąca propozycja na wiosenny obiad
Łosoś ze szparagami to łatwe w przygotowaniu i szybkie danie, które nie wymaga wiele pracy. Sprawdzi się na wiosenny obiad bądź kolację na ciepło. Jest lekkie,...
Jedyna smażalnia ryb w Wałbrzychu. Kultowa Karczma pod Złotą Rybką ma już 15 lat
Karczma pod Złotą Rybką w Wałbrzychu to jedyne miejsce w naszym mieście, gdzie pachnie jak nad Morzem Bałtyckim. Mało tego, że pachnie, to jeszcze smakuje, jak...
Kiedy przypada Wielkanoc 2023? Sprawdź znajomość polskich tradycji i zwyczajów
Wielkanoc w 2023 roku przypada w niedzielę 9 kwietnia. Dzień później obchodzony jest Poniedziałek Wielkanocny, czyli śmigus-dyngus. Przyjrzeliśmy się historii,...
W marketach pączkowe szaleństwo! Ile trzeba zapłacić i jakie są smaki?
Pączki z cukierni są pyszne, ale i trzeba za nie zapłacić znacznie więcej niż w markecie. Sprawdziliśmy, ile za specjały na tłusty czwartek 2023 życzą sobie za...
Lubuszanka Ela Stróżyńska, finalistka MasterChef dzieli się przepisami na święta
Ela Stróżyńska, finalistka 11. sezonu kulinarnego programu MasterChef Polska z województwa lubuskiego, dzieli się przepisami na święta Bożego Narodzenia 2022....
S. Aniela Garecka o tradycjach świąt Bożego Narodzenia i przepisy na wigilie
Siostra Aniela Garecka to zakonnica, która kocha gotować. Od 40 lat pracuje jako szefowa kuchni w Wyższym Seminarium Duchownym Salwatorianów w Bagnie w pow....
Zupa rybna z karpia Kuby Tomaszczyka. Przepis na świąteczną moczkę na Boże Narodzenie
Kuba Tomaszczyk zebrał swoje sprawdzone przepisy na danie inspirowane kuchnią śląską. Wśród nich jest tradycyjna zupa rybna na bazie głów karpia określana...
Rogale Świętomarcińskie i inne patriotyczne słodkości z cukierni Łomżanka z Wrocławia
Rogale Świętomarcińskie we Wrocławiu. To nie wszystko co oferuje cukiernia Łomżanka. W ofercie jest wiele słodkości patriotycznych i biało-czerwonych, które...
Wałbrzyszanin w Tajlandii promuje polską kuchnię! Zobacz FILM
Jacek Ślaziński, mieszkaniec Wałbrzycha wyjechał do na kilka miesięcy do rodziny mieszkającej w Tajlandii. Tam zaproponowano mu udział w filmie prezentującym...
Gęsina jest pyszna! Zobaczcie, jakie potrawy można przyrządzić z tego mięsa
Gęsina stała się naszą marką regionalną. Dzięki promocji wzrasta spożycie tego pysznego i zdrowego mięsa. Jesień to czas, gdy smakuje ono najlepiej. Powróciła...
Ten sprzęt warto mieć w kuchni. Zobacz najlepsze roboty
Dobry robot kuchenny sprawdzi się w kuchni nie tylko zaprawionego kucharza, ale też osób rzadziej gotujących w domu. To wielofunkcyjne urządzenie zadba o...
Małpi chlebek to hit na śniadanie! Zobacz przepis na cynamonowe bułeczki
Małpi chlebek to pyszny wypiek pachnący cynamonem i karmelem. Powstaje on z kulek ciasta oblanych syropem. Po upieczeniu tworzą one bułeczki do odrywania...
Produkty z międzyborskiej mleczarni nagrodzone. Które?
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska z Międzyborza pochwaliła się kolejnym wyróżnieniem. Produkty z międzyborskiej mleczarni nagrodzone zostały na festiwalu Europa...
Trepy, zupa z Jednorożca i pańska skórka. Kuchnia Mazowsza i Kurpiów zachwyca
Jaglaki, sójka głowaczowska i trepy po załawsku to tylko niektóre z dań, których nazwy zaskakują przybyszów z różnych zakątków świata. Mazowsze ma wiele potraw...
Co Jakub Porada gotował w Harcówce w Wałbrzychu?
We wtorkowe popołudnie w Harcówce w Wałbrzychu gościł Jakub Porada. Było ciekawie i smacznie...
Ruszył sezon na lody! Pierwsza lodziarnia już czynna CENY, SMAKI
Panie i panowie ruszył sezon na lody w Wałbrzychu! Pierwsza, a na pewno jedna z pierwszych lodziarni w mieście jest już otwarta. Manufaktura Lodów koło...
Jarmark Wielkanocny w Bożkowie. Tradycje, potrawy i stoły wielkanocne, występy [FOTO]
W niedzielę 27 marca w Hali Sportowej przy Zespole Szkół Nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi w Bożkowie (gmina Nowa Ruda) odbyła się 24. Wystawa Stołów...
Obłędny dziki pstrąg na Dzikowcu w Boguszowie- Gorcach, a do tego chatkowy klimat
Pyszny górski pstrąg serwowany na Dzikowcu w Boguszowie - Gorcach to tylko jeden z powodów dla których warto się tu wybrać. Sudety Camp to niebanalne miejsce z...
Jak udekorować świąteczne pierniczki? Zainspiruj się!
Zapach i smak pierniczków to coś, co niewątpliwie tworzy świąteczny klimat, a ich dekorowanie sprawia wiele frajdy w długie, zimowe wieczory. Jeśli chodzi w...
WIGILIA I ŚWIĘTA LAST MINUTE. Jak zrobić dobry bigos i barszcz? Radzi szef kuchni
Grzegorz Pomietło, szef kuchni wrocławskiego Art Hotelu, opowiada o tym, jak zrobić idealny barszcz wigilijny i jakie inne przysmaki szykuje na świąteczny stół...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Doradztwo
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Biura rachunkowe
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Sklep